8. ULUSLARARASI İPEKYOLU FİLM ÖDÜLLERİ
ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) in düzenlediği 8. Uluslararası İpekyolu Film Ödüllerinde her yıl büyük ilgi gören Sinema Atölyeleri bu yıl yine zengin bir programla devam edecek.
Bu atölyeler; Senaryo, Yönetmen Yardımcılığı, Animasyon, Belgesel ve Kısa Film Atölyeleri olarak düzenlenecek.
01-05 Aralık 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek olan atölyeler, Atilla Engin’in düzenleyeceği “Senaryo Atölyesi” ile başlayacak. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümünden mezun oldu. Bir çok önemli film ve dizinin senaryosunu yazan Engin’in yazdığı eserlerden bazıları; Fetih 1453, Diriliş Ertuğrul, Türkler Geliyor ve Kuruluş Osman.
02 Aralık 2020 tarihinde Yusuf Kurçenli’nin yardımcı yönetmenliğini üstlenen Yıldız Bakoğlu’nun atölyesi gerçekleşecek. Yıldız Bakoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema – Tv Bölümü’nü bitirdi ve Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema -Tv Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 1998-2017 yıllarında birçok televizyon programı, dizilerde ve sinema filmlerinde çalıştı. 1993-1998 yıllarında Yönetmen Yusuf Kurçenli’nin “Çözülmeler”, “Karun Hazinesi”, “Noel Baba Hazinesi”, “Çünkü O’nu Seviyorum” sinema filmlerinde yardımcı yönetmen olarak görev aldı. Yıldız Bakoğlu Usta-Çırak ilişkisisnin olduğu Yusuf Kurçenli ile ilgili “Ustay(m)a Saygı; Yusuf Kurçenli Sineması” belgesel filmini yaptı.
03 Aralık 2020 tarihinde Oğuz Makal tarafından Belgesel Atölyesi düzenlenecek. Beykent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı, Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, TV ve sinema öğretim üyesi olan Makal doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde (1986) “Türk Sinemasında İç ve Dış Göç Filmleri” teziyle yaptı. Sinema sanatı ve kültürü ile çok yönlü ilgilendi: Tarihçi, araştırmacı, eleştiri ve senaryo yazarı olarak tanındı. Kısa filmler ve belgesel filmler, Kumdan Kale (2006) adlı bir uzun metraj film çekti. Belgesel filmlerinden bazıları: Eğitmenler, Anadolu’nun Dahi Mühendisi El Cezeri, Fatih Döneminin Ünlü Hekim ve Cerrahı Sabuncuoğlu Şerafettin, Ülkeyi Kucaklayan Adam: Tonguç, İstanbul’da Bir Gizli Bahçe-Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, Uzak ve Yakın, İstanbul’da Suriye Mutfağı.
04 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek Animasyon Atölyesini Özgül Gürbüz verecek. “10+ yıl kadar Animasyon endüstrisinde uzun metraj animasyon film, dizi, ve bir çok reklam projesinin 3 boyutlu karakter üretiminde yer almıştır.
Bu süreçte bir yandan Özgül Gürbüz ‘ün yönetmenliğini yaptığı ve ekibiyle birlikte ürettiği bağımsız kısa animasyon filmleri bir çok yerel ve uluslararası festivalde ödül ve gösterim hakkı kazanarak izleyicisi ile buluşmuştur. Son 2 yıldır ekip arkadaşları ile birlikte animasyon ve yeni medya alanında kendi girişimcilik ve sanatsal projelerini gerçekleştirmekte ve ilgili Üniversitelerde eğitim vermeye devam etmektedir.”
05 Aralık 2020 tarihinde ise son atölye olan Kısa Film atölyesini Levent Çetin ve Serdar Kökçeoğlu düzenleyecek. Levent Çetin, 1996-2000 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-tv bölümünde lisans 2008-2010 yılları arasında İstanbul
Bilgi Üniversitesi Sinema-tv bölümünde yüksek lisans eğitimi gördü. İlk uzun metrajlı filmi Sivil’i 2013 yılında tamamladı . Ali’nin Tabiatı adlı ikinci uzun metrajlı filmini Kültür ve Turizm
Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirdi. Serdar Kökçeoğlu ile birlikte geliştirdikleri
Berlinist isimli mini dizi projesi Antalya Film Forum tarafından bu yıl ilk kez
düzenlenen Dizi/Mini Dizi Platformunda ödül aldı. Serdar Kökçeoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema-TV bölümünde yönetmenlik eğitimi aldı. İlk uzun filmi MİMAROĞLU: THE ROBINSON OF MANHATTAN ISLAND (2020) Visions du Reel’in Burning Lights bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde jüri özel ödülü ve İstanbul Film Festivali’nde mansiyon ödülü aldı.
Etkinlik Ücretsizdir.
Sınırlı sayıda katılımın kabul edileceği atölyelere katılım ve bilgi için :
0212 2301508 / 0532 5092012